De impact van medische technologie

De afgelopen jaren hebben wij verschillende patiënten (en hun naasten) geïnterviewd over hoe medische technologie hun leven heeft veranderd. Met als doel om te inspireren, moed te geven en vooral perspectief te bieden.

PARTNERS

MedTech, Diabeter

CATEGORIE

Storytelling | Video | Copywriting

WEBSITE
Video’s patiëntenverhalen

Persoonlijke verhalen

De impact die medische technologie heeft op een mensenleven, wordt het beste beschreven door de mensen die deze hebben ervaren. De afgelopen jaren hebben wij verschillende patiënten (en hun naasten) geïnterviewd (video en tekst) over hun aandoening en hoe medische technologie hun leven heeft veranderd. Denk aan een insulinepomp, ICD of stentgraft.

 

Deze persoonlijke verhalen worden online ingezet voor patiëntenvoorlichting, maar ook tijdens trainingen voor zorgprofessionals. Met als doel om te inspireren, moed te geven en vooral perspectief te bieden.

Arrow light

Zorg wanneer het écht nodig is

Medische technologie kan er ook voor zorgen dat zorg wordt geleverd waar en wanneer het écht nodig is. Want waarom zou je naar het ziekenhuis moeten komen voor controle als het ook online kan of misschien niet eens nodig is? Dankzij remote monitoring en zorg op afstand verandert de relatie tussen patiënt en zorgverlener. 

 

En daar speelt de diabeteskliniek waar Wietske meer over vertelt mooi op in. 

In de video die we met haar en het team opnamen, geeft ze een rondleiding waarin de “huiselijke” sfeer, de mensgerichte benadering van het team en het one-stop-shop principe goed tot hun recht komen. Met de video vergroot de kliniek bewustwording en begrip bij (potentiële) patiënten met als boodschap dat je om meer en beter kunt vragen als het gaat om diabeteszorg.