Online familiekliniek

Samen met het UMC Utrecht ontwikkelt KAESS een online kliniek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen. Via deze kliniek kunnen familieleden van mensen met erfelijke hart- en vaatziekten eenvoudig toegang krijgen tot genetische tests en bijbehorende informatie.

PARTNERS

UMC Utrecht, Universiteit Twente, Hartstichting

CATEGORIE

Concept | Design Thinking | Web

WEBSITE
hartstichting.nl

Erfelijk risico

Wist je dat naaste familieleden van iemand met een erfelijke hart- of vaatziekte 50% hebben om de aanleg voor deze ziekte ook te krijgen? 

 

Naaste familieleden kunnen DNA-onderzoek laten doen en als blijkt dat ze de aanleg hebben, dan kunnen ze zich regelmatig laten controleren door een arts. Er kan indien nodig tijdig met een behandeling worden gestart om zo de ziekte en zelfs plotse dood te voorkomen. 

Echter meldt minder dan de helft van de naaste familieleden zich voor zo’n onderzoek. 

 

Daarom ontwikkelt KAESS in samenwerking met het UMC Utrecht en de Universiteit Twente (HMI) een online kliniek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen. Via deze kliniek kunnen familieleden van mensen met erfelijke hart- en vaatziekten op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot genetische tests en de bijbehorende informatie. 

 

Hiermee beogen we meer familieleden te bereiken en ze te helpen een weloverwogen keuze te maken over DNA-onderzoek.

family clinic

Design Thinking

KAESS is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het concept op basis van de design thinking-methode en ontwikkelt het bijbehorende platform inclusief branding en communicatie.

 

Het project is een van de zes projecten van ‘Hart voor Duurzame Zorg’, een gezamenlijk financieringsprogramma van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) en het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI).

Deze zes onderzoeksteams ontvangen in totaal ruim 5 miljoen euro voor onderzoek naar het gebruik van nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Partners & Sponsors